Vraag?

FAQ

Wat bedoelen ze precies met hygiëne op de werkvloer?

  • Het contact met voedingswaren is verboden bij: - ernstige huidaandoeningen, open wonden - zware aandoeningen van de ademhalingswegen - ernstige aandoeningen van het spijsverteringsstelsel (diarree).
  • Nagels moeten proper en kort zijn.
  • Verzorg je mond-, lichaams- en haarhygiëne (lange haren samengebonden of in een haarnetje).
  • Draag propere verzorgde onderkledij. Geen make-up of waarneembare geuren.
  • Juwelen, zichtbare piercings en uurwerken zijn verboden.
  • Trek dagelijks propere werkkledij aan. Houd vuile en propere werkkledij altijd gescheiden.
  • Draag steeds de verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen op een correcte manier (bijv. schort, werkschoenen, handschoenen, haarnetje, baardbeschermer).
  • Handen zorgvuldig wassen : - vóór en na elk contact met voedsel - vóór en na de maaltijd - na elk toiletbezoek - na hoesten en niezen
  • Wondjes steeds laten verzorgen en afdekken met speciale blauwe pleister.
  • Contact van de hand met de mond of neus vermijden. Niet krabben in het gezicht of op de hoofdhuid.
  • Werk ordelijk en net. Volg steeds de gegeven instructies voor reinigen en desinfecteren.

Als je in de voedingssector gaat werken, en je wenst je kennis uit te testen, probeer dan volgende twee quizzen: Hygiëne in voedselbedrijven en keukens (Deel 1) en Hygiëne in voedselbedrijven en keukens (Deel 2)